ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί

Με την υπογραφή από την Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου των ενταλμάτων πληρωμής των δεδουλευμένων Ιανουαρίου - Φεβρουαρίου αναστέλλεται προς το παρόν,

Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις οι γιατροί η επίσχεση εργασίας των γιατρών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γιατρών του Νοσοκομείου.

Δυστυχώς, η λειτουργία του Νοσοκομείου δεν επανέρχεται στο φυσιολογικό, καθώς το κουτσουρεμένο πρόγραμμα που καταρτίζει ο Διευθυντής των Ιατρικών Υπηρεσιών για λογαριασμό της διοίκησης είναι , εκτός από αυθαίρετο, επικίνδυνο για τη λειτουργία του νοσοκομείου και την ασφάλεια των ασθενών» τονίζουν οι γιατροί και συμπληρώνουν: «Παρά τις καθημερινές, αλλαγές και τροποποιήσεις, η ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου εξακολουθεί να είναι αδύνατη.

Ήδη συσσωρεύονται επιστολές διευθυντών που επισημαίνουν ότι είναι αδύνατον να λειτουργήσουν με ασφάλεια, τα εργαστήρια αδυνατούν να επεξεργαστούν τα δείγματα αίματος και τα επιστρέφουν στις κλινικές , ο δε χρόνος αναμονής στο Τμήμα Επειγόντων ξεπερνάει κατά περίπτωση ακόμα και τις δώδεκα ώρες!»

Ο Σύλλογος των Γιατρών του ΠΓΝΛ αποφάσισε πριν από δύο εβδομάδες την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων μετά την δέσμευση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Νίκου Πολύζου και του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ κ. Πέτρου Τομαρά για την σύσταση επιτροπής των πέντε νοσοκομείων της Θεσσαλίας για την επεξεργασία ενός νέου εφημεριακού προτύπου. Η επιτροπή θα κατέληγε – υποτίθεται- εντός του Μαΐου σε συγκεκριμένη πρόταση.

Η πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε χθες και παρά την αδικαιολόγητη καθυστέρηση δεν μπορούμε παρά να χαιρετήσουμε την λειτουργία της. Η διαμόρφωση ενός ενιαίου, δικαίου για όλους τους γιατρούς εφημεριακού προτύπου είναι η μονή βιώσιμη λύση που μπορεί να εξασφαλίσει την ασφαλή λειτουργία των νοσοκομείων.

Οι γιατροί επισημαίνουν ότι «επειδή το θέμα του 1:1 επανέρχεται σταθερά στην επικαιρότητα , είμαστε αναγκασμένοι να ξεκαθαρίσουμε την θέση μας για μια ακόμη φορά. Η μετάπτωση σε ένα πρόγραμμα εφημέρευσης 1:1 προϋποθέτει σχεδιασμό, ανάλυση και καθορισμό μιας σαφούς στρατηγικής ανάπτυξης των δύο νοσοκομείων. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν θέμα ανταγωνισμού και διαμάχης και δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε κανέναν σε διαγωνισμό δημόσιων αντεγκλήσεων, ανακριβειών και χυδαιοτήτων.

 Έχουμε επανειλημμένα δηλώσει έτοιμοι για διάλογο για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία μιας οριστικής λύσης. Στο θέμα θα επανέλθουμε σύντομα με ολοκληρωμένες προτάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ