ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Παρουσίαση λευκώματος "Λάρισα 8000 χρόνια νεότητας" .

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΥΚΩΜΑΤΟΣ "Λάρισα 8000 χρόνια νεότητας"

Το ιστορικό λεύκωμα "Λάρισα 8000 χρόνια νεότητας", θα παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Λαρισαίων, αύριο Τρίτη 31 Μαρτίου Μαρτίου 2009 στις 7.30 μ.μ στο ξενοδοχείο King George ( Βασιλέως Γεωργίου Α ' 3 στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα).

Πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά στην οποία συμπεριλαμβάνονται ιστορικά στοιχεία και σπάνιες φωτογραφίες της Λάρισας από τα Πελασγικά και Παλαιοχριστιανικά χρόνια έως και τον 20ο αιώνα στον οποίο η Λάρισα λαμβάνει της σύγχρονη σημερινή μορφή.

" Έπειτα από την πετυχημένη παρουσίαση του ιστορικού "Λευκώματος -Λάρισα 8000 χρόνια νεότητας" στην Δημοτική Πινακοθήκη της Λάρισας, προχωράμε στην παρουσίαση του σε ειδική εκδήλωση στην πρωτεύουσα της Ελλάδος. Σκοπός της παρουσίασης είναι η προώθηση και η προβολή της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και η ανάδειξη της σύγχρονης ταυτότητας της Λάρισας ανά την επικράτεια. Για τον λόγο αυτό άλλωστε η Δημοτική Αρχή έχει ήδη φροντίσει ώστε το ξεχωριστό αυτό Λεύκωμα να βρίσκεται ήδη στα ράφια των σπουδαιότερων δημόσιων βιβλιοθηκών της Ελλάδος ενώ έπειτα από το τεράστιο ενδιαφέρον που προκάλεσε η παρουσίαση του στην Λάρισα έχει προγραμματιστεί η επανέκδοση του, στην Ελληνική αλλά και στην Αγγλική γλώσσα.
Στην Λάρισα, στους πολίτες και στους επισκέπτες της, δίνουμε την υπόσχεση ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει με επιτυχία να μετασχηματίζει άξια το ιστορικό της παρελθόν σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον" δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Λαρισαίων.

Κατά την παρουσίαση του Λευκώματος "Λάρισα 8000 χρόνια νεότητας" θα προβληθεί βίντεο με οπτικοαουστικό υλικό ενώ στην συνέχεια θα ακολουθήσουν εισηγήσεις μικρής διάρκειας από τους κάτωθι συντελεστές του Λευκώματος.

* Κα Ανθή Μπάτζιου - Ευσταθίου, Δρ. Αρχαιολόγος
Από τους Πελασγούς στην Ρωμαϊκή κατάκτηση

* Κα Ασπασία Ντίνα, Αρχαιολόγος
Α)Η τέχνη του ψηφιδωτού στη Λάρισα
Β)Παλαιοχριστιανική και Βυζαντινή Λάρισα

* Κ. Νικόλαος Αθ. Παπαθεοδώρου, Ιατρός
Α)Χαρακτικά της Λάρισας 16ος - 19ος αιώνας
Β)Η πόλη και το ποτάμι της
Γ)Η Λάρισα στις αρχές του 20 αιώνα - Νεοκλασικισμός και αστικοποίηση

* Κ. Αντώνης Γαλερίδης, Πολιτικός Μηχανικός
Η γέφυρα της Λάρισας

* Κα Ασημίνα Αϊβαλιώτου, Αρχιτέκτων
Πολεοδομική ανασυγκρότηση του Ιστορικού Κέντρου

* Κα Νέλλα Γκόλαντα, Γλύπτης Τοπίου
Η ανάκτηση του Ιστορικού Κέντρου - αισθητικοί χειρισμοί



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ