ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Αισιόδοξος δήλωσε ο Παπαθανασίου μετά τα “καμπανάκια” της ΕΕ

«Το κυβερνητικό σχέδιο που περιλαμβάνει δημοσιονομική τάξη και περικοπή δαπανών» αλλά και «ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας», «θα πετύχει (…) και η χώρα μας θα βγει από την κρίση ακόμη πιο δυνατή και αισιόδοξη» δήλωσε από την Τρίπολη ο υπουργός Οικονομίας, μία μέρα αφού η Κομισιόν χτύπησε όχι ένα αλλά πολλά «καμπανάκια» για την ελληνική οικονομία.


  • Μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και περιορισμό δαπανών ζητά η Επιτροπή
Ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε αφού παρακολούθησε την παρέλαση των αρμάτων ότι η εικόνα των ενόπλων δυνάμεων και της νέας γενιάς «μας κάνουν να αισθανόμαστε ασφαλείς».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το πώς η χώρα θα αντιμετωπίσει την κρίση και θα καταφέρει να μείνει στη δημοσιονομική ισορροπία που απαιτεί η συμμετοχή μας στην ΕΕ, ο κ. Παπαθανασίου τόνισε: «Η χώρα μας έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο εφαρμόζει με αποφασιστικότητα και το σχέδιο αυτό περιλαμβάνει δημοσιονομική τάξη, κυρίως περικοπή των κρατικών δαπανών και της κρατικής σπατάλης και παράλληλα ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας και των ομάδων που έχουν τη μεγαλύτερη ανάγκη. Αυτό κάνουμε και είμαστε βέβαιοι ότι θα πετύχουμε και η χώρα μας θα βγει από την κρίση πιο δυνατή και πιο αισιόδοξη».

Ο υπουργός Οικονομίας απάντησε επίσης σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με το κατά πόσο ο πρωθυπουργός είναι «κουρασμένος» και ετοιμάζεται να αποσυρθεί αν δεν νικήσει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές, λέγοντας: «Ο Κώστας Καραμανλής είναι η μόνη σταθερά στο πολιτικό μας σύστημα και με την δική του καθοδήγηση και την αποφασιστικότητά του η χώρα μας θα βγει από την κρίση πιο δυνατή».

Σημειώνεται ότι οι συστάσεις της Κομισιόν για τη χώρα μας είναι ιδιαίτερα αυστηρές και η διατύπωσή τους κάνει σαφές ότι η λήψη μόνιμων και διαρθρωτικών μέτρων έχει επείγοντα χαρακτήρα. Καλεί για συγκράτηση δαπανών στο δημόσιο τομέα, αλλαγές στο φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό σύστημα καθώς και για πιο αξιόπιστη καταγραφή των οικονομικών στοιχείων.

Η Ε.Ε. καλεί την Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμα κάτω από 3% μέχρι το τέλος του 2010 και προειδοποιεί ότι αν δεν ληφθούν τα σωστά μέτρα, το έλλειμμα θα σκαρφαλώσει στο 4,25% πάνω από κάθε πρόβλεψη της ελληνικής κυβέρνησης.

Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων με το ΠΑΣΟΚ να αναφέρει ότι «η ΝΔ κατάφερε μέσα σε πέντε χρόνια να θέσει δύο φορές τη χώρα υπό κοινοτική επιτήρηση». Η αρμόδια εκπρόσωπος κ. Κατσέλη σημείωσε ότι οι αιχμές της ΕΕ για την οικονομική πολιτική δεν έχουν να κάνουν με τη διεθνή κρίση αλλά με την κυβερνητική πολιτική.

«Οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι δεν ευθύνονται για τα ελλείμματα. Γι’ αυτά, όπως και για την κρίση, ευθύνονται τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων που αποκτήθηκαν από την εκμετάλλευση των εργαζομένων και από τη ληστεία του λαού που η ΕΕ και οι κυβερνήσεις ΝΔ - ΠΑΣΟΚ υπηρετούν» ήταν το σχόλιο του ΚΚΕ για τις συστάσεις της ΕΕ.

«Για τους έλληνες εργαζόμενους, η νέα αυτή επιτήρηση, είναι δυσβάστακτη και θα οδηγήσει σε κοινωνικές εκρήξεις» ήταν η δήλωση του εκπροσώπου του ΛΑΟΣ κ. Βελόπουλου.

«Η Ε.Ε., με τη συναίνεση συντηρητικών και σοσιαλδημοκρατών, και η κυβέρνηση της Ν.Δ., την ώρα που η οικονομία οδεύει στην ύφεση και τα κοινωνικά προβλήματα σε έκρηξη, έρχονται να δώσουν τη χαριστική βολή στη χώρα και τον λαό» ήταν το σχόλιο του Συνασπισμού.

«Τα νέα σκληρά μέτρα κυβέρνησης και Ε.Ε., στο όνομα του Συμφώνου Σταθερότητας, προμηνύουν πολύ περισσότερη φτώχεια, ανέχεια και ανεργία στην κοινωνία μας. Η αντίσταση και η προοδευτική ανατροπή στην Ελλάδα και την Ευρώπη συνιστά το μόνο εναλλακτικό ελπιδοφόρο δρόμο» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ