ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Έλληνας ομογενής πέθανε από τσίμπημα κουνουπιού

Τη ζωή του σε ηλικία 58 ετών έχασε ο Έλληνας ομογενής, Θεοφίλης Μαγκλής, κάτοικος της Βόρειας Αυστραλίας, έπειτα από τσίμπημα κουνουπιού, σύμφωνα με δημοσίευμα της ABC
Ο θάνατος προήλθε από επιδημική εγκεφαλίτιδα, ασθένεια που είχε να εμφανιστεί δέκα χρόνια στην περιοχή. Θεραπεία για την επιδημική εγκεφαλίτιδα δεν υπάρχει ενώ ανάλογα με τις περιπτώσεις είτε επιφέρει τον θάνατο είτε όχι.
Ο Θεοφίλης Μαγκλής, ο οποίος καλλιεργούσε μάγνκο στην περιοχή Darwin, πέθανε την Παρασκευή (20/3) και η κηδεία έγινε την Τρίτη (24/3), τη μέρα που θα έκλεινε τα 59 χρόνια του. Τρεις εβδομάδες πριν «φύγει» νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της περιοχής, Royal Darwin Hospital.
Η οικογένεια του θανόντος δήλωσε στα μέσα πως δεν είναι ενημερωμένοι για τους κινδύνους που μπορεί να επιφέρει το τσίμπημα ενός κουνουπιού και το τμήμα υγείας της Αυστραλίας εξέδωσε προειδοποίηση για την προστασία τους από τον ιό μετά τον χαμό του 58χρονου. Μάλιστα, η ανακοίνωση του θανάτου του Μαγκλή έγινε μια μέρα πριν την κηδεία του.
Οι αρχές υποστηρίζουν πως είναι λίγες οι πιθανότητες άνθρωποι να εμφανίσουν τη συγκεκριμένη ασθένεια όμως τους καλεί να είναι προσεκτικοί και να αποφεύγουν όσο μπορούν τα τσιμπήματα των κουνουπιών.
Γιατροί πάνω στο θέμα της επιδημικής εγκεφαλίτιδας αναφέρουν πως ακόμα και αν κάποιος δεν πεθάνει από τον ιό, στη συνέχεια της ζωής του θα έχει αρκετά προβλήματα για αυτό θα πρέπει να αποφεύγονται χώροι όπου υπάρχουν κουνούπια, όμως δε πρέπει να πανικοβάλλεται το κοινό γιατί είναι σπάνια περίπτωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ