ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Εκατόμβη στη Μεσόγειο


Διπλή ναυτική τραγωδία ανοιχτά της Λιβύης σημειώθηκε σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με Λίβυους αξιωματούχους υπάρχουν δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες αγνοούμενοι. Κατά πάσα πιθανότητα προορισμός τους ήταν η Ευρώπη.
Στο πρώτο δυστύχημα, όπως αναφέρουν Λίβυοι αξιωματούχοι, ψαράδικο που μετέφερε περίπου 257 μετανάστες βούλιαξε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 21 άνθρωποι. Την πληροφορία επιβεβαίωσε και το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών, αφού ανάμεσα στα θύματα βρίσκονταν και δέκα Αιγύπτιοι, ενώ όπως μεταδίδει το πρακτορείο ΜΕΝSA, τα σωστικά συνεργεία διέσωσαν 4 Αιγύπτιους. Ωστόσο το υπόλοιπο πλήρωμα εξακολουθεί να αγνοείται και εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Επίσης αξιωματούχοι τη Λιβυκής κυβέρνησης, αναφέρουν ότι ακόμη ένα σκάφος που μετέφερε 365 λαθρομετανάστες βούλιαξε, ενώ κάνουν λόγο για 23 διασωθέντες. Ωστόσο ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση δηλώνει ότι 300 άνθρωποι έχουν πνιγεί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος που μετέφερε τους λαθρομετανάστες ξεκίνησε από το Σίντι Μπιλάλ, το οποίο βρίσκεται κοντά στη πρωτεύουσα της Λιβύης, με προορισμό την Ευρώπη πιθανότατα την Ιταλία. Αδιευκρίνιστη είναι η εθνικότητα των λαθρομεταναστών, καθώς και τα αίτια των δυστυχημάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ