ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Σε εκλογική διάψευση των δημοσκοπήσεων ελπίζει η κυβέρνηση

Σε επανάληψη της «έκπληξης» του 2000 προσβλέπει η κυβέρνηση, μετά και από τον τελευταίο γύρο δημοσκοπήσεων, ο οποίος έδειξε άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Και στο παρελθόν, κυβερνήσεις που δεν προηγούνταν στις δημοσκοπήσεις κέρδισαν εκλογές, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση -δια στόματος του Ευάγγελου Αντώναρου- επιχειρεί να υποβαθμίσει τη διάσταση "δημοψηφίσματος" που έχει δώσει η αντιπολίτευση στης ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου, λέγοντας ότι οι έλληνες θα κληθούν να αποφασίσουν για τους 22 βουλευτές στο ευρωκοινοβούλιο. Επανερχόμενος στο θέμα των δημοσκοπήσεων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι δεν αποτελούν παρά χρήσιμα εργαλεία για την καταγραφή της "στιγμής" και απέρριψε τη θεωρία, σύμφωνα με την οποία τα ποσοστά της κυβερνώσας παράταξης υποχωρουν εξαιτίας των δηλώσεων Καραμανλή περί "κούρασης".


Πρόκειται για ανύπαρκτο θέμα, το οποίο έχει εξαντληθεί, τόνισε ο Ευάγγελος Αντώναρος, εντάσσοντας όλη την κουβέντα που απασχόλησε επί σειρά ημερών το δημόσιο βίο, αυστηρά στη σφαίρα της παραπολιτικής. Παραπολιτική θεωρεί η κυβέρνηση και το θέμα του γεύματος Μπακογιάννη - Σουφλιά, με τον Εύαγγελο Αντώναρο να αποκαλεί "αυτονόητες" τις συναντήσεις μεταξύ υπουργών.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αμερικανό αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, υπογράμμισε ότι κάθε επαφή Έλληνα πολιτικού με εκπροσώπους ξένων κυβερνήσεων είναι χρήσιμη για τον τόπο. Όσον αφορά στο θέμα της επίσκεψης - ή όχι- του Μπαράκ Ομπάμα στο Φανάρι, αρνήθηκε ότι υπάρχει κενό στην άσκηση της εξωτερικής πολιτικής και πρόσθεσε ότι δεν θα σχολιάσει τον τρόπο με τον οποίο κινείται η ελληνική διπλωματία. Παράλληλα, υποβάθμισε τη φημολογία περί συνάντησης Καραμανλή - Ομπάμα, στο πλαίσιο της Συνόδου του ΝΑΤΟ, λέγοντας ότι δεν σχολιάζει φήμες.

Όσον αφορά στην Οικονομία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε ότι η διεθνής κρίση εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει τη λήψη και νέων μέτρων για τον περιορισμό του ελλείμματος.

Τέλος, αναφερόμενος στην ακύρωση από το ΣτΕ του προστίμου που είχε επιβληθεί στη Vodafone για τις υποκλοπές, δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει αποφάσεις της Δικαιοσύνης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ