ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2009

Ένοχος για όλες τις κατηγορίες δήλωσε ο αιμομίκτης Φριτζλ


Ο αυστριακός Γιόζεφ Φριτζλ, ο οποίος κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του στο υπόγειο του σπιτιού τους επί 24 χρόνια και απέκτησε μαζί της επτά παιδιά, παραδέχθηκε την ενοχή του για όλες τις κατηγορίες με τις οποίες βαρύνεται, δηλαδή βιασμό, αιμομιξία, αιχμαλωσία, και ανθρωποκτονία από αμέλεια για το θάνατο ενός εκ των παιδιών που είχε αποκτήσει με την κόρη του, Ελίζαμπετ. Ο ίδιος δήλωσε οτι η κατάθεση της κόρης του τον έκανε να "λυγίσει" και να παραδεχτεί ενοχή για όλες τις κατηγορίες. Εκφράζεται ωστόσο η εικασία ότι μπορεί η αλλαγή της στάσης του πατέρα – βασανιστή να οφείλεται σε τακτική για ευνοϊκή απόφαση ως προς το που θα εκτίσει την ποινή.


Μέχρι και τη δεύτερη ημέρα της δίκης του που ξεκίνησε τη Δευτέρα (16/3) στο κακουργιοδικείο του Σανκτ-Πέλτεν κοντά στη Βιέννη και διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών, ο 73χρονος είχε δηλώσει ένοχος για τους κατ’ εξακολούθηση βιασμούς και για αιμομιξία και αθώος για το θάνατο ενός από τα παιδιά του καθώς και για την κατηγορία της παράνομης κράτησης. Την Τετάρτη ωστόσο δήλωσε ένοχος για όλες τις κατηγορίες.
Σύμφωνα με την Telegraph η ομολογία ενοχής για όλα τα εγκλήματα ξάφνιασε ακόμη και το δικηγόρο του. Ο Φριτσλ ζήτησε συγνώμη και δήλωσε ότι η κατάθεση της Ελίζαμπετ – ηχογραφημένη κατάθεση διάρκειας 11 ωρών, στην οποία περιγράφει ένα συνεχές βασανιστήριο πέραν κάθε φαντασίας- τον έκανε να καταλάβει «πόσο σκληρός ήταν, για πρώτη φορά», όπως είπε.
Ο Φριτσλ είχε μέχρι τώρα αρνηθεί την ενοχή για τη δολοφονία του μωρού που απέκτησε με την Ελίζαμπετ, το οποίο παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα και πέθανε λίγο μετά τη γέννηση του το 1996. Ο 72χρονος δεν είχε αναζητήσει την ιατρική βοήθεια που μπορεί να κρατούσε το παιδί του στη ζωή.
«Αναγνωρίζω ότι είμαι ένοχος για όλα τα εγκλήματα και ζητώ συγγνώμη» είπε ο Φριτσλ σύμφωνα με την Telegraph ενώ ψιθύρισε κάτι για «άρρωστη συμπεριφορά», όπως αναφέρει το δημοσίευμα. Στην ερώτηση που του απηύθυνε η δικαστής ρωτώντας τον «τι άλλαξε», ο Φρίτσλ απάντησε ότι αυτό που τον έκανε να παραδεχτεί την ενοχή του για όλα τα εγκλήματα ήταν «η κατάθεση της κόρη του».
Ερωτηθείς από την πρόεδρο επίσης, αν δεν κατάλαβε ότι το παιδί επρόκειτο να πεθάνει, ο Φρίτσλ απάντησε : «Απλά παρέβλεψα αυτό που συνέβαινε. Νόμιζα ότι το παιδί θα επιβίωνε». «Χθες κατάλαβα πόσο σκληρός ήμουν με την Ελίζαμπεθ. Δεν είχα πρόθεση να σκοτώσω το μωρό» πρόσθεσε.

Ρεπορτάζ της Telegraph TV

Σημειώνεται οτι μόνο για την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια, μπορεί να του επιβληθεί η ποινή της ισόβιας κάθειρξης.
Η κατάθεση ακούστηκε την Τρίτη στο δικαστήριο. Η 42χρονη Ελίζαμπετ αρνήθηκε να εμφανιστεί και κατέθεσε επί 11 ώρες μπροστά από μια κάμερα, περιγράφοντας σκηνές αποκρουστικές. Υπολογίζεται ότι ο Φριτσλ έχει βιάσει την κόρη του πάνω από 3.000 φορές.
«Παρούσα στο δικαστήριο»

Μόλις την Τετάρτη έγινε γνωστό εν τω μεταξύ ότι ή ίδια η Ελίζαμπετ ήταν παρούσα την Τρίτη στο δικαστήριο για να παρακολουθήσει τις αντιδράσεις του πατέρα της. Σύμφωνα με αναφορές η 42χρονη σήμερα γυναίκα αναμένεται να γράψει βιβλίο για την δοκιμασία που πέρασε τόσα χρόνια, βασισμένη στα ημερολόγια που κράτησε όσο ήταν κλεισμένη με τα τρία παιδιά της στο κελάρι του σπιτιού. Για το λόγο αυτό αναφέρεται ότι ήθελε να έχει εμπειρία των αντιδράσεων του πατέρα της την ώρα που θα παρακολουθούσε την κατάθεσή της.
Η γνώμη της ψυχιάτρου

Την άποψη ότι ο Φριτζλ πρέπει να κλειστεί σε ψυχιατρική κλινική καθώς υπάρχει κίνδυνος να επαναλάβει τις πράξεις του, εξέφρασε από την πλευρά της η ψυχίατρος Αντελχάιντ Κάστνερ.
«Ο κίνδυνος να διαπράξει ξανά αυτές τις σοβαρές πράξεις υπάρχει αν δεν νοσηλευτεί. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαίο να ακολουθήσει θεραπεία μέχρι να διαγνωστεί ότι δεν είναι πλέον επικίνδυνος. Οι συνθήκες επιβάλλουν να κλειστεί σε ειδικό ψυχιατρικό κέντρο» δήλωσε την Τετάρτη στο δικαστήριο.
Σε έκθεσή της 130 σελίδων, η Κάστνερ τόνισε ότι ο κατηγορούμενος είναι ποινικά υπεύθυνος των πράξεών του, αλλά παρατήρησε επίσης ότι έχει σοβαρά προβλήματα προσωπικότητας και αποκλίνουσα σεξουαλική συμπεριφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ