ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2009

Ενδιαφέρον Aegean και Chrysler για την Ολυμπιακή


Σχεδόν ένα μήνα μετά την πρόταση της MIG του Αν. Βγενόπουλου για την εξαγορά της Ολυμπιακής και μια ημέρα προτού ολοκληρωθούν οι σχετικές διαπραγματεύσεις, η Aegean Airlines και η ιδιωτική αεροπορική εταιρεία Chrysler Aviation – με έδρα την Καλιφόρνια - υπέβαλαν τις δικές τους προτάσεις.
H Aegean ενδιαφέρεται για την αγορά των περιουσιακών στοιχείων που σχετίζονται με το πτητικό έργο της Ολυμπιακής ύψους 90 εκατ. ευρώ και των περιουσιακών στοιχείων της τεχνικής βάσης ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενώ η Chrysler υπέβαλε προσφορά για την εξαγορά του συνόλου του ομίλου της Ολυμπιακής (Πάνθεον, επίγεια εξυπηρέτηση και Τεχνική Βάση), ύψους 210 εκ. ευρώ.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Aegean, στόχος της εταιρίας και των μετόχων της είναι «η δημιουργία μίας ισχυρότερης ελληνικής αεροπορικής εταιρείας με το απαραίτητο κρίσιμο μέγεθος, ώστε να μπορεί να σταθεί με ακόμη μεγαλύτερες προοπτικές στον διεθνή ανταγωνισμό στο πλαίσιο του ενιαίου Ευρωπαϊκού χώρου». Παράλληλα διατίθεται να εξαγοράσει την Πάνθεον στην καθαρή αξία των ιδίων κεφαλαίων της που υπολογίζονται σε 60 εκατ. ευρώ.
Σε περίπτωση που τελεσφορήσει η συμφωνία μεταξύ της Aegean και του Ελληνικού δημοσίου, η εταιρεία δηλώνει διατεθειμένη «να παραχωρήσει μέρος της δραστηριότητας εσωτερικού ώστε να ενισχυθεί περαιτέρω ο υπάρχων ανταγωνισμός στην εγχώρια αγορά, στην οποία ήδη άλλωστε έχουν ενταχθεί πρόσφατα νέοι παίκτες» και δεσμεύεται για την εκτέλεση της συμφωνίας εντός 60 ημερών από την υπογραφή της τελικής συμφωνίας.
Η Chrysler Aviation, από την πλευρά της, αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «η εταιρεία μας ανακοινώνει ότι θα καταθέσει προσφορά και για την εξαγορά των υπολοίπων περιουσιακών στοιχείων του ομίλου της Ολυμπιακής. Η Chrysler Aviation δεσμεύεται για την ανασυγκρότηση του ομίλου της Ολυμπιακής και την δημιουργία μίας επιτυχημένης αεροπορικής εταιρείας με την οποία όλοι μας θα νιώθουμε τιμή μας να πετάμε».
MIG
Την Πέμπτη (5/3) αναμενόταν να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για την πώληση του ομίλου της Ολυμπιακής ανάμεσα στους συμβούλους ιδιωτικοποίησης της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους της Marfin Investment Group (MIG). Την είδηση για κατάληξη των διαπραγματεύσεων σε συμφωνία εντός της εβδομάδας είχε επιβεβαιώσει την Τρίτη (3/3) και ανώτατο στέλεχος της MIG στο Reuters.
«Είμαστε κοντά σε συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο, η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη σε συνάντηση που θα έχουμε με εκπροσώπους του Δημοσίου» είχε δηλώσει το υψηλόβαθμο στέλεχος της MIG που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Ταυτόχρονα, κυβερνητικός αξιωματούχος, που θέλησε να μην κατονομαστεί, επιβεβαίωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται κοντά στην υπογραφή συμφωνίας.
Την Τρίτη, ωστόσο, το προεδρείο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Πολιτικής Αεροπορίας ΟΣΠΑ γνωστοποίησε ότι απέστειλε εξώδικο στη MIG και στη Swissport, εκφράζοντας την αντίθεσή της τόσο για την ιδιωτικοποίηση της Ο.Α., όσο και για τον τρόπο που αυτή πραγματοποιείται.
Οι εργαζόμενοι, από την πλευρά τους, εγείρουν ενστάσεις σχετικά με τη νομιμότητα της όλης διαδικασίας, αλλά και για την αποτίμηση των περιουσιακών στοιχείων της Ο.Α., υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία. Παρών στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε η ΟΣΠΑ, ήταν και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ