ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Αιματηρό περιστατικό στον ΟΑΕΔ από 19χρονο σπουδαστή


Πυρ εναντίον δύο υπαλλήλων και ενός σπουδαστή, άνοιξε λίγο μετά τις οκτώ, νεαρός σε σχολή του ΟΑΕΔ στου Ρέντη. Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν, ο ένας σοβαρά, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται και ο δράστης που αυτοπυροβολήθηκε. Είχε στην κατοχή του δύο πιστόλια και ένα μαχαίρι.
Σε σχολή μαθητείας του Οργανισμού το επεισόδιο Το περιστατικό, το οποίο θυμίζει ανάλογες περιπτώσεις του εξωτερικού, σημειώθηκε στα κτίρια του ΟΑΕΔ, στην Πέτρου Ράλλη 83.
Οι τραυματίες, δύο υπάλληλοι ενός σουπερμάρκετ και ένας σπουδαστής, έχουν διακομισθεί στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας . Η κατάσταση του δράστη και του συμφοιτητή του, σύμφωνα με πληροφορίες, κρίνεται σοβαρή. Στο σημείο βρίσκεται αστυνομική δύναμη, η οποία έχει συλλέξει και τα δύο όπλα μικρού διαμετρήματος που έφερε ο δράστης.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υγείας, ο δράστης αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και είναι σε βαριά κατάσταση.Επίσης ο συμφοιτητής του φέρει τυφλό τραύμα στο θώρακα και χειρουργείται. Οι άλλοι δύο τραυματίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου, με τραύματα στα άκρα.
Όπως έγινε γνωστό ο 19χρονος δράστης, ομογενής από τη Γεωργία, πυροβόλησε, για αδιευκρίνιστους μέχρι στιγμής λόγους, έναν συμφοιτητή του στο προαύλιο των σχολών του ΟΑΕΔ παρουσία του πατέρα του την ώρα που τον συνόδευε στη σχολή. Στη συνέχεια έφυγε από το σημείο και κατευθύνθηκε προς ένα σούπερ μάρκετ, που βρίσκεται δίπλα στις σχολές του ΟΑΕΔ. Εκεί δύο υπάλληλοι εταιρείας προσπάθησαν να τον αφοπλίσουν και ο 19χρονος τους πυροβόλησε, τον έναν στο χέρι και τον άλλον στο πόδι. Αμέσως μετά ο δράστης κάθισε σε ένα παγκάκι και έστρεψε το όπλο εναντίον του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε σημείωμα που βρέθηκε στην τσάντα τού δράστη μαζί με ένα μαχαίρι, αναφέρει ότι δεν αντέχει την απαξίωση από τους συμμαθητές του.
Πληροφορίες της τελευταίας στιγμής, αναφέρουν ότι ο δράστης άφησε σημείωμα που εξηγεί την πράξη του. Το σημείωμα αναφέρει ότι οι συμμαθητές του τον μείωναν και τον απαξίωναν και γι΄ αυτό το λόγο αποφάσισε να προβεί σε αυτή την πράξη. Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Γ. Βερναρδάκης, ο διευθυντής του σχολείου περιγράφει το νεαρό δράστη ως ένα ήσυχο άτομο, κλεισμένο στον εαυτό του, χωρίς ιδιαίτερες σχέσεις με τους συμμαθητές του. Η αστυνομία τονίζει ότι οι γονείς του ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα ο γιος τους αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και ότι του είχαν προτείνει να αναζητήσει επαγγελματική βοήθεια από ψυχολόγο.
Τα αίτια του τραγικού συμβάντος ερευνώνται από την Ασφάλεια Αττικής, ενώ αστυνομικοί έχουν μεταβεί στο σπίτι του 19χρονου δράστη όπου κάνουν έρευνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ