ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

O τραγικός απολογισμός 228 οι νεκροί σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές


Στους 228 έφτασαν ήδη οι νεκροί από τον σεισμό στην Ιταλία όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, επικαλούμενο νοσοκομειακές πηγές. Ακόμη 15 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 1000 εκ των οποίων οι 100 βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση. Εν τω μεταξύ σήμερα αναμένεται εκτός απροόπτου η μεταφορά της σορού του άτυχου Έλληνα φοιτητή στην Αθήνα. Νεαρό κορίτσι ανασύρθηκε ζωντανό από τα ερείπια κτιρίου μετά από 42 ώρες στο κέντρο της πόλης, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG-24.

Η είδηση που μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης για μια 98χρονη η οποία ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια της Λ' Άκουιλα αφού παρέμεινε θαμμένη στα ερείπια επί 30 ώρες, κάνει τον γύρο του κόσμου. Είναι μια από τις ελάχιστες θετικές εξελίξεις - όπως και αυτή για την διάσωση μιας εγκύου - από τον τόπο της καταστροφής. Ο απολογισμός τραγικός:
•Οι νεκροί έχουν ήδη φτάσει στους 228 ενώ 36 ώρες μετά το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου, εξακολουθούν να αγνοούνται 15 άτομα. Ήδη Ιταλοί αξιωματούχοι, δηλώνουν ότι πλέον, οι πιθανότητες να βρεθεί κάποιος σώος κάτω από τα συντρίμμια είναι πολύ περιορισμένες.
•Χίλιοι εκτιμάται ότι είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 100 σε σοβαρή κατάσταση.
•Χιλιάδες είναι οι άστεγοι καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, τα δύο τρίτα των κτηρίων έχουν καταστραφεί. Στους καταυλισμούς που έχουν στηθεί, οι φιλοξενούμενοι, ενδέχεται να φτάσουν σήμερα στους 14.500. Στη λίστα με τις ανθρώπινες απώλειες, προστέθηκε σήμερα και το όνομα του Έλληνα φοιτητή Βασίλη Κουφολιά. “Για τον άδικο χαμό του γιου σας, εκφράζω την βαθιά θλίψη όλων μας καθώς και την αμέριστη συμπαράστασή μας” αναφέρει στο συλλυπητήριο τηλεγράφημά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας.

Όπως επισημαίνει στο enet.gr η εκπρόσωπος της ελληνικής πρεσβείας στην Ρώμη Βίκυ Μαρκάκη, η μεταφορά της σορού αναμένεται να γίνει σήμερα. Σε ιταλικά νοσοκομεία, συμπληρώνει η κυρία Μαρκάκη, εξακολουθούν να νοσηλεύονται τρεις Έλληνες εκ των οποίων, η μία είναι η αδελφή του άτυχου φοιτητή. Και οι τρεις Έλληνες είναι εκτός κινδύνου.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ελληνικής πρεσβείας, η Λ' Άκουιλα έχει πλέον εκκενωθεί από Έλληνες φοιτητές. Συνολικά 148 άτομα έχουν ήδη μεταφερθεί στην Ελλάδα ενώ 7 ή 8 άτομα βρίσκονταν αργά το μεσημέρι στο Μπάρι, έτοιμα να αναχωρήσουν και αυτά για την Ελλάδα με πλοίο. “Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας, έχει ήδη δηλώσει ότι κανείς φοιτητής δεν θα χάσει τη χρονιά του λόγω του σεισμού χωρίς όμως να έχει δώσει περαιτέρω διευκρινίσεις μέχρι στιγμής” τονίζει η κυρία Μαρκάκη.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από την Λ' Άκουιλα δήλωσε ικανοποιημένος από την πορεία των επιχειρήσεων διάσωσης. Ανακοίνωσε μάλιστα ότι μέχρι το βράδυ, θα έχει ολοκληρωθεί το στήσιμο 20 καταυλισμών με 16 υπαίθρια μαγειρεία και δυνατότητα φιλοξενίας 14.500 ανθρώπων.
Για μία ακόμη φορά, ο Σ. Μπερλουσκόνι αρνήθηκε τη βοήθεια άλλων χωρών. “Ευχαριστώ τις ξένες χώρες για την αλληλεγγύη τους, αλλά τους καλούμε να μην στείλουν τη βοήθειά τους εδώ. Είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε μόνοι μας στις ανάγκες, είμαστε ένας λαός υπερήφανος. Ευχαριστούμε, αλλά τα καταφέρνουμε μόνοι”.


Σύμφωνα με τον Ιταλό πρωθυπουργό, η Λ' 'Ακουϊλα θα μπει σε φάση ανοικοδόμησης “κάτι για το οποίο θα απαιτηθούν τεράστια οικονομικά ποσά”. Πάντως, ο Σ. Μπερλουσκόνι δεσμεύτηκε ότι θα υπάρξει κρατική βοήθεια προκειμένου οι πολίτες να ξαναχτίσουν τα σπίτια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ