ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 11 Απριλίου 2009

"Πρώτη προτεραιότητα το περιβάλλον"

Το περιβάλλον παραμένει πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση τόνισε σήμερα από τη Λάρισα ο γ.γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Ευαγ. Μπαλτάς.


Αυτό ήταν το μήνυμα της ημερίδας που διοργάνωσε το υπουργείο και η Περιφέρεια Θεσσαλίας με αφορμή τον απολογισμό δράσεων του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Περιβάλλον” 2000-2006 και την παρουσίαση του νέου Προγράμματος “ Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη” 2007-2013. Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της Περιφέρειας Θεσσαλίας «η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας -Μουσείο Γ. Ι. Κατσίγρα, παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιστημονικών και κοινωνικών φορέων και κόσμου.
Σήμερα το τρίπτυχο «Βελτίωση της Ποιότητας ζωής των πολιτών- Προστασία του Περιβάλλοντος- Δημιουργία των απαραίτητων υποδομών» που έχει ανάγκη η χώρα γίνεται επιτέλους πραγματικότητα, δήλωσε ο κ. Μπαλτάς επισημαίνοντας ότι «στην προσπάθεια αυτή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Καμία πολιτική για το περιβάλλον δεν είναι αρκετή, αν δεν υπάρχει η ενεργός συμμετοχή όλων». Ο κ. Μπαλτάς αναφέρθηκε στη συνέχεια στο μεγάλο έργο του υπουργείου στον τομέα Περιβάλλοντος και στη δέσμη μέτρων που έχει υλοποιήσει, προγραμματίσει και χρηματοδοτήσει για όλη τη χώρα.
Από την πλευρά του ο γ.γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας Φώτης Γκούπας στην ομιλία του ανέφερε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο πλαίσιο του Τρίτου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης, κατάφερε με προσεκτικό σχεδιασμό και αποτελεσματική διαχείριση να αντιμετωπίσει σημαντικά θέματα σχετικά με το περιβάλλον, που συσσωρεύονταν και παρέμεναν σε εκκρεμότητα για χρόνια.
Ο κ. Γκούπας χαρακτήρισε κορυφαίες παρεμβάσεις για τη Θεσσαλία τα έργα μεταφοράς νερού από τον Αχελώο και την επανασύσταση της λίμνης Κάρλας, έργα που φέρουν την προσωπική σφραγίδα του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά και τόνισε ότι τόσο από το νέο Πρόγραμμα του ΥΠΕΧΩΔΕ για το Περιβάλλον, όσο και από το νέο ΠΕΠ της Θεσσαλίας θα ωφεληθούν πάρα πολλοί φορείς, στους οποίους η Περιφέρεια θα προσφέρει την απαραίτητη στήριξη, με στόχο τη γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση των έργων.
Στις θεματικές ενότητες της ημερίδας παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με την Κλιματική αλλαγή, το Φυσικό περιβάλλον - Βιοποικιλότητα, την Ανακύκλωση, το Χωροταξικό Σχεδιασμό, τους Υδατικούς Πόρους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ