ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Κυριακή 5 Απριλίου 2009

Παρέμβαση αρχιτεκτόνων Λάρισας για τις διαφημιστικές πινακίδες

O Σύλλογος Αρχιτεκτόνων ν. Λάρισας παρεμβαίνει για τις διαφημιστικές πινακίδες με ανακοίνωσή του που υπογράφουν ο πρόεδρος και ο γραμματέας του κκ. Μ. Παρασκευάς και Μ. Φακίρη. Ειδικότερα επισημαίνουν:

Παρέμβαση αρχιτεκτόνων Λάρισας για τις διαφημιστικές πινακίδες «Μετά την παρέλευση μεγάλου χρονικού διαστήματος από την άναρχη και ανεξέλικτη τοποθέτηση των νέων διαφημιστικών πινακίδων στην πόλη μας, διαπιστώνουμε ότι τίποτα δεν έχει συμβεί από πλευράς Δημοτικής αρχής για την διευθέτηση του προβλήματος που δημιουργήθηκε. Απεναντίας, οι πινακίδες χρησιμοποιούνται ήδη από τις διαφημιστικές εταιρίες!
Στις 19-3-09 με έγγραφό μας προς τον αντιδήμαρχο πολεοδομίας και την κοινοποίησή του στη ΔΕΤΠΟΛ, επισημάναμε την αυθαίρετη τοποθέτηση των πινακίδων. Δυστυχώς, η ενέργειά μας αγνοήθηκε πλήρως!
Σήμερα είμαστε αναγκασμένοι, σεβόμενοι τον Πολίτη, την Λάρισα, και τις Aρχές του Συλλόγου να προβούμε σε επίσημη καταγγελία στο τμήμα αυθαιρέτων κατασκευών του Δήμου Λαρισαίων. Η καταγγελία αναφέρεται τυχαία σε μία πινακίδα, με την επιφύλαξη να ακολουθήσουν καταγγελίες και για όλες τις υπόλοιπες.
Η προσπελασιμότητα είναι το κυρίαρχο χαρακτηριστικό για τον δημόσιο χώρο , διαφορετικά παύει να είναι δημόσιος! Δεν γίνεται λοιπόν κάποιοι να τοποθετούν πινακίδες ( αλλά και άλλα αντικείμενα εξοπλισμού ) στη μέση του πεζοδρομίου, αδιαφορώντας πλήρως για τον πεζό πολίτη!
Η λειτουργικότητα και η αισθητική του δημόσιου χώρου πρέπει να είναι Δόγμα για κάθε Δημοτική Αρχή, η οποία οφείλει να προστατεύει τον πολίτη από δυσμενείς για την καθημερινότητά του ενέργειες διαφόρων προσώπων που αποσκοπούν μόνο στο κέρδος.
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής, για την κρίση του καλαίσθητου και της λειτουργικότητας, η πολιτεία θέσπισε την ΕΠΑΕ! Είναι αξιοπερίεργο γιατί «αγνοείτε» την ύπαρξη αυτού του θεσμού!
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, χωρίς την έγκριση της ΕΠΑΕ δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων.
Ενώ θα περίμενε κανείς από τη Δημοτική Αρχή να αρχίσει επιτέλους να «τακτοποιεί» την δημόσια εικόνα της πόλης και να κηρύξει πόλεμο στην αναρχία που επικρατεί στο δημόσιο χώρο, η ίδια Δημοτική Αρχή και οι επιχειρήσεις της συνεισφέρουν στην οπτική ρύπανση, αγνοώντας ακόμη και την νομοθεσία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ