ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Ημέρα πένθους στην Ιταλία


Με 287, επίσημα καταμετρημένους νεκρούς, η Λ΄Ακουιλα και όλη η Ιταλία πενθεί. Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι μετασεισμοί.
Μια από τις πιο δύσκολες ημέρες σήμερα στη Λ΄Ακουιλα, όπου θα πραγματοποιηθούν οι ομαδικές κηδείες, αυτών που έχασαν τη ζωή τους από το σεισμό της Δευτέρας.
Περίπου 150 φέρετρα είναι συγκεντρωμένα στον περίβολο της αστυνομικής σχολής της Λ'Ακουιλα, ένα από τα λίγα κτίρια στην πόλη που δεν κατέρρευσαν.
Εκεί στις 11:00 θα αρχίσει η νεκρώσιμη ακολουθία, όπου θα πρωτοστατήσει ο καρδινάλιος Ταρκίζιο Μπερτόνε, νούμερο δύο του Βατικανού, και ο αρχιεπίσκοπος της Λ'Ακουιλα Τζουζέπε Μολινάρι.
Παρόντες στις κηδείες θα είναι ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι και ανώτατοι αξιωματούχοι.
Τον Πάπα θα εκπροσωπήσει ο γραμματέας του, Γκέοργκ Γκασβάιν.
Αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί ειδική τελετή για τους έξι μουσουλμάνους κατοίκους της πόλης που έχασαν τη ζωή τους στο σεισμό.
Η Ένωση Εμπόρων της Ιταλίας κάλεσε τα μέλη της να κλείσουν τα καταστήματά τους την ώρα της κηδείας και οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλα τα δημόσια κτίρια της χώρας.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι μετασεισμοί στην περιοχή της Λ'Ακουιλα, με τον τελευταίο να καταγράφεται στους 3,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.
Όπως, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky TG24, ο μεγαλύτερος μετασεισμός, ο οποίος έγινε αισθητός ως τη Ρώμη, ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών και σημειώθηκε στις 21:40 , ενώ ένα κτίριο που είχε ήδη υποστεί ζημιές από τον σεισμό της Δευτέρας κατέρρευσε, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ