ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

Η νομαρχία τίμησε τον Χρήστο Παπανικολάου


Τον διεθνούς φήμης Λαρισαίο εικαστικό Χρήστο Παπανικολάου, τίμησε το πρωί η νομαρχία Λάρισας σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο νομαρχιακό Μέγαρο.

Η νομαρχία τίμησε τον Χρήστο Παπανικολάου «Τιμούμε στο πρόσωπο του όλους αυτούς τους ανθρώπους της δημιουργίας, της τέχνης, του πολιτισμού που γέννησε η λαρισαϊκή γη», σημείωσε ο νομάρχης Λάρισας Λουκάς Κατσαρός.

Η πρωτοβουλία λήφθηκε προκειμένου να τιμηθεί ένας από τους σημαντικότερους και διεθνώς καταξιωμένους, σύγχρονους εικαστικούς καλλιτέχνες του νομού, έργα του οποίου κοσμούν σημαντικούς δημόσιους χώρους στην Αθήνα και τη Λάρισα. «Σε μια δύσκολη εποχή, όπως είναι αυτή που διανύουμε η αυτοδιοίκηση είναι και θα παραμείνει στο πλευρό σας», τόνισε η επικεφαλής της «Συμφωνίας Ευθύνης» Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο Χρήστος Παπανικολάου έτυχε διεθνούς αναγνώρισης για την καινοτόμο τεχνική του «γραμμική φωτοσκίαση σε μονοχρωμία». Στη σύντομη ομιλία του επεσήμανε ότι «σε ένα αθηνοκεντρικό κράτος είναι δύσκολο για έναν άνθρωπο που παλεύει με οράματα και ευαισθησίες να μπορέσει να λειτουργήσει», σημειώνοντας συγχρόνως για τους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης ότι «η δική σας συμβολή οφείλει και είναι τεράστια».  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ