ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Δεν δέχονται καμία περικοπή στις εφημερίες

Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και των Κέντρων Υγείας μετά τη γενική συνέλευση που πραγματοποίησαν δήλαωσαν «αντίθετοι σε κάθε λογιστική και ισοπεδωτική προσπάθεια της Διοίκησης να περικόψει τα προγράμματα εφημέρευσης.

Δεν δέχονται καμία περικοπή στις εφημερίες Οι περικοπές αυτές βάζουν σε κίνδυνο τον ασφαλή τρόπο εφημέρευσης του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας , δηλαδή θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών. Είμαστε αντίθετοι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης που με τη χορήγηση ενός ανεπαρκέστατου επιδόματος εφημέρευσης επιχειρεί να καλύψει τις ανάγκες των Νοσοκομείων σε εφημερεύοντες γιατρούς».

Παράλληλα, δήλωσαν την αντίθεσή τους στο προτεινόμενο μοντέλο απογευματινής λειτουργίας «που φορτώνει το κόστος λειτουργίας των Νοσοκομείων στα ήδη διαλυμένα Ασφαλιστικά Ταμεία και σπρώχνει βαθύτερα στον εργασιακό μεσαίωνα στους γιατρούς ζητώντας τους να εργάζονται με ακόμα πιο εξοντωτικά ωράρια».

Συγχρόνως διεκδικούν την εναλλάξ εφημέρευση μεταξύ των Νοσοκομείων της πόλης θεωρώντας ότι αποτελεί ένα άμεσα αναγκαίο βήμα για την αποφυγή της κατάρρευσης  του Γενικού Νοσοκομείου και καταγγέλλουν «την παρελκυστική τακτική του Υπουργείου Υγείας και των Περιφερειακών Διοικήσεων στο θέμα της  καταβολής δεδουλευμένων από εφημερίες».

Τέλος αποφάσισαν την πραγματοποίηση νέας γενικής  συνέλευσης την Τετάρτη 16  Ιουνίου στις 11 πμ στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ