ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

Η ευθανασία του …Αστεροσκοπείου!

Με μία επιστολή φωτιά προς το δήμαρχο Λαρισαίων τα βρόντηξε ο κ. Νίκος Στωικίδης διευθυντής του Αστεροσκοπείου Λάρισας που εδρεύει στη Γιάννουλη. Το Αστεροσκοπείο είναι Οργανισμός του δήμου Λαρισαίων και διοικείται από ενδεκαμελές διοικητικό συμβούλιο, με πρόεδρο τον αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Τερζούδη.


Η ευθανασία του …Αστεροσκοπείου! Η επιστημονική διαδρομή του αστρονομικού ερευνητή κ. Στωικίδη, είναι γνωστή καθώς συνέδεσε επί μισό αιώνα το όνομά του με το Αστεροσκοπείο της Λάρισας, ενώ τα τελευταία 11 χρόνια ήταν αντιπρόεδρος του Δ.Σ.

Ο κ. Στωικίδης υπέβαλλε την παραίτησή του προς το δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κ. Τζανακούλη τονίζοντας πως «δεν επιθυμεί να γίνει εκούσιος συνεργός στην επερχόμενη ευθανασία του Αστεροσκοπίου».

Στην επιστολή του αναφέρεται επίσης «στις αλλεπάλληλες επισημάνσεις που έκανε στη δημοτική αρχή τα τελευταία χρόνια για τη μετεγκατάσταση του Αστεροσκοπείου σε ορεινή περιοχή του νομού (Είχαν προταθεί τοποθεσίες σε Κίσσαβο, Βερδικούσια κ.α.)».

Δυστυχώς όμως οι προτάσεις του δεν εισακούστηκαν και οι επιπτώσεις της φωτορύπανσης από τη Λάρισα και τη Γιάννουλη λειτούργησαν ανασταλτικά στα αστρονομικά προγράμματα του Αστεροσκοπείου και κυρίως στο πρόγραμμα αστρικής φωτοηλεκτρικής φωτομετρίας.

Τις προάλλες η δημοτική αρχή πανηγύριζε για το νέο σεισμογράφο που πήρε το Αστεροσκοπείο, ενώ για το ερευνητικό πρόγραμμα και τη λειτουργία του έκλεισε ερμητικά τα μάτια ή προτίμησε την... «ευθανασία» του Αστεροσκοπείου.

 

από Kosmoslarissa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ