ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

«Μία μέρα μετά την εφηβεία»

Έκθεση φωτογραφίας και ζωγραφικής θα εγκαινιαστεί αύριο στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι.Κατσίγρα με θέμα «11 Ιουνίου 2028 - Μια μέρα μετά την εφηβεία».

«Μία μέρα μετά την εφηβεία» Στο χώρο του φουαγιέ, θα φιλοξενηθούν πίνακες ζωγραφικής από τον Σταμάτη Παπαδήμο και φωτογραφίες του Γιώργου Γεωργακόπουλου.

Με ανησυχία, προβληματισμό και αγωνία για το παιδί η μία ενότητα και για το περιβάλλον η δεύτερη, προβλέπουν με πρωτοτυπία, σκληράδα και τρομακτικές εικόνες τον κόσμο που τα σημερινά παιδιά θα είναι έφηβοι το 2028.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων όπως και η προαιρετική είσοδος  των 10€ θα διατεθούν  και θα εισπράττονται  από το «Χαμόγελο του Παιδιού» σα μια μικρή προσφορά στο δύσκολο έργο του.

Παράλληλα από το πρωί της Παρασκευής 11 Ιουνίου θα πραγματοποιείται στο χώρο της έκθεσης αιμοδοσία σε κινητό συνεργείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας με την υποστήριξη και παρουσία ασθενοφόρου και προσωπικού του Χαμόγελου του Παιδιού. Το αίμα θα διατεθεί για τις ανάγκες παιδιών.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο πρόεδρος της Δημοτικής Πινακοθήκης κ. Μάνθος Τζιαστούδης, στη συνέχεια ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κων/νος Γιαννόπουλος ο οποίος θα αναφερθεί στο σκοπό του συλλόγου και στη σημασία της βραδιάς. Θα ακολουθήσει χαιρετισμός από το Νομάρχη Λαρισαίων κ. Λουκά Κατσαρό, το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Κων/νο Τζανακούλη και τον πρόεδρο του ΤΕΕ κ. Κωνσταντίνο Διαμάντο.

Θα τους διαδεχθεί για χαιρετισμό ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κ. Κων/νος Καραμπάτσας. Θα ακολουθήσει αναφορά στην τεράστια σημασία της εθελοντικής αιμοδοσίας για τα παιδιά από τη Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κα Μαρία Χατζητάκη. Την εκδήλωση  θα συντονίσει η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων της Δημοτικής Πινακοθήκης και Πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος κα Θέκλα Παρασκευούδη.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει προβολή 15λεπτου video της Greenpeace με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, 5λεπτο video του Ελληνικού Οργανισμού Περιβάλλοντος  και 13λεπτο video από τη δράση του Χαμόγελου του Παιδιού.

Θα διανεμηθούν στο τέλος της βραδιάς αναμνηστικά ευχαριστήρια διπλώματα σε όλους τους εμπλεκομένους και στους αιμοδότες.

από Kosmoslarissa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ