ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

Λουκάς Κατσαρός: Παραμένω πολιτικά ενεργός

Τα σημαντικότερα έργα της οκταετίας παρουσίασε απόψε το βράδυ στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας ο νομάρχης Λάρισας κ. Λουκάς Κατσαρός στο πλαίσιο εκδήλωσης υπό τον τίτλο «Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση στην αιρετή Περιφέρεια».


Λουκάς Κατσαρός: Παραμένω πολιτικά ενεργός Ο κ. Κατσαρός δεν ανακοίνωσε τις προθέσεις του για την αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά διαβεβαίωσε πως θα παραμείνει πολιτικά ενεργός και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις.

Ο κ. Λ. Κατσαρός εξαπέλυσε μύδρους κατά της κυβέρνησης για το σχέδιο Καλλικράτης και αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που έκανε μέσω ΕΝΑΕ. «Δυστυχώς οι προσπάθειες μας έπεσαν στο κενό. Η Κεντρική εξουσία, πάντοτε φοβική απέναντι σε κάθε νέο σε κάθε τολμηρό, υπονόμευσε την προσπάθεια.

Αντί να μεταρρυθμίσει το Κράτος συνολικά, στήνει σήμερα αιρετές Περιφέρειες χωρίς πόρους, χωρίς αρμοδιότητες, χωρίς προσωπικό, χωρίς σχέδιο. Περιορίστηκε στη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης και μόνο.

Ο νέος θεσμός όπως εξελίσσεται μοιάζει με ένα άδειο σακί» επισήμανε και συμπλήρωσε: «Δεν θέλουν Περιφερειάρχες με κύρος και δύναμη. Θέλουν υποτακτικούς που θα είναι προεκτάσεις των κομμάτων».

Κάνοντας απολογισμό των δύο θητειών και της πρώτης αντιπολιτευτικής τετραετίας ο κ. Κατσαρός σημείωσε:

«Σήμερα, 12 χρόνια μετά, μπορούμε να κοιτάξουμε πίσω, να κάνουμε τον απολογισμό μας και με υπερηφάνεια να πούμε ότι το ταξίδι άξιζε τον κόπο.
- Γιατί δημιουργήσαμε μια Νομαρχία των έργων, της δράσης, της προσπάθειας και του αποτελέσματος.
- Τη Νομαρχία των δυναμικών διεκδικήσεων των συνεχών παρεμβάσεων στην καθημερινότητα των πολιτών του νομού και στα προβλήματα του τόπου.

Δημιουργήσαμε μ’ άλλα λόγια προϋποθέσεις ώστε ο νομός μας :
- και να αντέξει στην κρίση
- και να μπορέσει να ξαναβρεθεί σε αναπτυξιακή τροχιά, μόλις η χώρα κατορθώσει με τις προσπάθειες όλων μας να ξεπεράσει την οικονομική της κρίση» και κατέληξε: «Όλο αυτό το έργο που παρουσιάσαμε δεν έγινε ασφαλώς τυχαία».

Ο κ. Κατσαρός έκανε ειδικές αναφορές σε όλα τα έργα, ανά κατηγορία που πραγματοποιήθηκαν την τελευταία οκταετία.

από Kosmoslarissa

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ