ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου

15 Ιανουαρίου 2009, 22:41


Σε λίγες μέρες (23-26 Ιανουαρίου) ξεκινάει η 2η Έκθεση Παιδικού και Εφηβικού Βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της HELEXPO, στο Μαρούσι.

Τη διοργάνωσή της έχει αναλάβει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) με τη συνεργασία των εκδοτών παιδικού και εφηβικού βιβλίου και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου (ΙΒΒΥ).

Το κεντρικό θέμα των εκδηλώσεων της 2ης EΠΕΒ είναι «Όνειρα και Eφιάλτες».

Η Έκθεση θα φιλοξενήσει φέτος, ως τιμώμενη χώρα, τη Βρετανία (UK).

Ένας μεγάλος χώρος αφιερωμένος στη φαντασία και στη γνώση.

Σε ένα χώρο 3.300 τ.μ. που θα διαμορφωθεί ειδικά για να φιλοξενήσει τη μεγάλη γιορτή του παιδικού και εφηβικού βιβλίου θα υπάρχουν 2 μεγάλα αμφιθέατρα για τις εκδηλώσεις εκδοτών και συμμετεχόντων φορέων, καθώς και μια βιβλιοθήκη όπου θα γίνονται παρουσιάσεις βιβλίων από συγγραφείς κάθε μισή ώρα.

Στα περίπτερα δε, πρόκειται να εκτεθεί το σύνολο της βιβλιοπαραγωγής των τελευταίων ετών. Ο αριθμός των περιπτέρων έχει παρουσιάσει αύξηση κατά 60% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το 2008 συμμετείχαν οι εκδοτικοί οίκοι Ψυχογιός, Μεταίχμιο, Πατάκης, Παπαδόπουλος, Μίνωας, Αίσωπος, Ερευνητές, Δίπτυχο, Κίρκη, Ζήτη, Καλειδοσκόπιο, Χατζηλάκος, Καστανιώτης, Άγκυρα, Susaeta, Κέδρος, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, Επόμενος Σταθμός, Ελληνικά Γράμματα, Επιστήμη και Ζωή, Αποστολική Διακονία, Γράμμα. Φέτος συμμετέχουν επίσης οι: Modern Times, Αερόστατο/Κονιδάρης, Τελέθριο, Καρυδάκης, Ποταμίτου, Καλέντης, Gema, Ηλίβατον, Anubis, Μαμούθ Κόμιξ, Ρώσση, Μαλλιάρης-Παιδεία, Μικρός Κοραής-Marklin, Άμμος κ.ά.

Πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για κάθε ηλικία και κάθε γούστο

Οι μικροί και μεγαλύτεροι επισκέπτες της Έκθεσης θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 80 εκδηλώσεις, για όλες τις ηλικίες και όλα τα γούστα:

α) για τα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας: συναντήσεις με συγγραφείς, εργαστήρια εικονογράφησης, παρουσιάσεις βιβλίων, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, παιχνίδια με βιβλία

β) για τους εφήβους: συναντήσεις με συγγραφείς, και φυσικά το πρόγραμμα της τιμώμενης χώρας, της Βρετανίας, με εργαστήρια δημιουργικής γραφής, κόμικς, συναντήσεις με συγγραφείς, ομιλίες

γ) για τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς: ημερίδες, ομιλίες, συζητήσεις

δ) αναγνώσεις και συναντήσεις με συγγραφείς στη βιβλιοθήκη της Παιδικής Γωνιάς

ε) εκδηλώσεις στα περίπτερα των εκδοτών

Συγγραφείς εγνωσμένης αξίας και αποδοχής από το αναγνωστικό κοινό θα βρεθούν στα περίπτερα ώστε να μιλήσουν για το έργο τους. Μεταξύ άλλων οι: Βούλα Μάστορη, Λήδα Βαρβαρούση, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Αγγελική Βαρελλά, Γιολάντα Τσιαμπόκαλου, Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου, Κάρμεν Ρουγγέρη, Φιλομήλα Βακάλη-Συρογιαννοπούλου, Κατερίνα Χαδουλού, Ευγένιος Τριβιζάς, Μαρία Ρουσοχατζάκη, Λίτσα Ψαραύτη, Λίνα Λυχναρά,

Φέτος, τιμώμενη χώρα η Βρετανία (UK)

Στο περίπτερο της τιμώμενης χώρας Βρετανίας (UK), το οποίο οργανώνει το British Council, θα παρουσιαστεί ένα πλούσιο και διασκεδαστικό πρόγραμμα λογοτεχνικών εκδηλώσεων, όπου για 4 μέρες οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αναγνώσεις, συζητήσεις, εργαστήρια, παραστάσεις και διηγήσεις παραμυθιών από πολλούς καθιερωμένους αλλά και ανερχόμενους συγγραφείς και ειδικούς στο χώρο της εφηβικής και νεανικής λογοτεχνίας. Θα παραβρεθούν διακεκριμένοι επαγγελματίες, συγγραφείς και εικονογράφοι μεταξύ των οποίων οι Keith Gray, Sonia Leong, Κevin Brooks, Michael Harvey, Chris Meade, Catherine Johnson, Theresa Breslin, Celia Rees, Aisle 16 όπως και η βραβευμένη εκδότρια για το 2008 στη Βρετανία, Emma Hayley.

Πληροφορίες για το κοινό

Ωράριο λειτουργίας:

Η Έκθεση θα είναι ανοικτή στο κοινό όλες τις ημέρες από 9.00 - 20.00.

Διεύθυνση:

Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Αττικής Helexpo Palace

Λεωφ. Κηφισίας 39, 151 23 - ΜΑΡΟΥΣΙ Αθήνα

Αναλυτικές πληροφορίες καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των εκδηλώσεων, κατά τη διάρκεια του τετραημέρου θα βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΚΕΒΙ (www.ekebi.gr) και στην ιστοσελίδα της έκθεσης (http://www.childrensbookfair.gr/).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ