ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Πανελλαδικό ραντεβού αλληλεγγύης κατά του τρομονόμου

Ραντεβού στην πόλη της Λάρισας, δίνουν σήμερα Σάββατο οργανώσεις, πολιτικές και κοινωνικές κινήσεις, φοιτητές, σπουδαστές με στόχο την έκφραση διαμαρτυρίας για την εφαρμογή του «τρομονόμου» για τους συλληφθέντες για τα επεισόδια που έγιναν στη θεσσαλική πρωτεύουσα τον περασμένο μήνα, στο περιθώριο των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ηδη έχει ανακοινωθεί η διοργάνωση δυο συγκεντρώσεων την ίδια ώρα στο κέντρο της Λάρισας. Η πρώτη διοργανώνεται από την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες και θα πραγματοποιηθεί στη 1 μ.μ. στην πλατεία Ταχυδρομείου, ενώ η δεύτερη διοργανώνεται την ίδια ώρα στην Κεντρική πλατεία από πολιτικές δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, συνδικαλιστικές παρατάξεις κ.ά. Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση έχει ανακοινώσει τη συμμετοχή του το ΚΚΕ (μ-λ).
Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χθες εκπρόσωποι της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους συλληφθέντες, απηύθυναν κάλεσμα συμμετοχής των Λαρισαίων πολιτών στη συγκέντρωση και στην πορεία, υπογραμμίζοντας τα εξής:
«Απευθύνουμε το ανοιχτό αυτό κάλεσμα στα δημοκρατικά αισθήματα των εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, αγροτών και της νεολαίας της Λάρισας.
Όσων δεν εκφράζονται από την απάθεια απέναντι στην κρατική βία και τρομοκρατία, τη δολοφονική μανία των ΜΑΤ, τη ρίψη των τόνων των χημικών και τις εκατοντάδες προσαγωγές και συλλήψεις διαδηλωτών, σ΄ όλη την Ελλάδα.
Όσων δεν συναινούν στην ποινικοποίηση των αγώνων, στην καταστρατήγηση ακόμα και αυτών των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων.
Όσων αρνούνται την πρωτιά της εφαρμογής του εκτρώματος του τρομονόμου.
Όσων δεν στοιχίζονται με τις ασφαλίτικες και φασιστικές πρακτικές της αυτοδικίας και της προβοκατορολογίας των δήθεν αγανακτισμένων πολιτών.
Όλων αυτών που καθημερινά βιώνουν τις πολιτικές της φτώχειας, της ανεργίας, της εμπορευματοποίησης κάθε πτυχής της ζωής και της εκπαίδευσης, το στραγγαλισμό των νεολαιίστικων οραμάτων και της καταστολής των κοινωνικών αγώνων.
Σας καλούμε όλους σε ένα μεγάλο μαζικό, δυναμικό και αγωνιστικό συλλαλητήριο.
Σε μια πόλη ανοιχτή, ζωντανή και όχι φοβισμένη.
Σε μια πόλη ελεύθερη που θα δηλώνει με κάθε τρόπο ανοιχτά τα δημοκρατικά της αισθήματα.
Σε μια πόλη που θα υποδεχθεί φιλόξενα τους διαδηλωτές της κοινωνικής αλληλεγγύης πρώτα απ’ όλα στα δικά μας παιδιά.
Σε μια πόλη που θα συμμετέχει, θα συνδιοργανώνει και θα διαδηλώνει.
Σε μια μαζική διαδήλωση που η φωνή και ο παλμός της θα φτάσει ως και την πιο απομακρυσμένη συνοικία της Λάρισας.
Σε ένα μαζικό και αγωνιστικό πανελλαδικό συλλαλητήριο που έχουν καλεστεί να συμμετέχουν:
Φοιτητικές γενικές συνελεύσεις, συλλογικές νεολαιίστικες κοινωνικές δράσεις, μαζικοί φορείς και σωματεία εργαζομένων, πολιτικές συλλογικότητες. οργανώσεις και κόμματα και τέλος απλοί πολίτες από κάθε γωνιά της χώρας σε συντονισμένη κοινή πανελλαδική δράση για την κατάργηση του τρομονόμου και την απόσυρση του κατηγορητηρίου.
Σε μια διαδήλωση αλληλεγγύης στην νεολαιίστικη εξέγερση και σ’ όλους τους κοινωνικούς αγώνες.
Σε μια διαδήλωση καταδίκης της πολιτικής που κλέβει, ξεπουλάει και δολοφονεί.
* Για την κατάργηση του τρομονόμου.
* Για άμεση απελευθέρωση των φυλακισμένων.
* Για άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών».
Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ
Στη δεύτερη συγκέντρωση, που θα πραγματοποιηθεί στην Κεντρική πλατεία, επίσης στη 1 μ.μ. έχουν δηλώσει συμμετοχή οι «Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Α΄/βάθμιας και Β΄/βάθμιας Λάρισας, εργατικά σχήματα της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, η ΕΑΑΚ Θεσσαλίας, το Συνδικάτο Ενέργειας «Εργατική Αλληλεγγύη».
Σε σχετική ανακοίνωση, αναφέρονται.
H συγκλονιστική νεανική λαϊκή εξέγερση ξέσπασε με θρυαλλίδα την εν ψυχρώ δολοφονία του 15χρονου μαθητή. Πυροδοτήθηκε όμως από τη συσσωρευμένη οργή για την εκμετάλλευση και καταπίεση χρόνων, για την υποθήκευση και ναρκοθέτηση του παρόντος και του μέλλοντος που επιφυλάσσει στη νέα εργατική βάρδια, η διαρκής κυβερνητική επίθεση στην εργασία, στη μόρφωση, το μισθό, στην ίδια της τη ζωή.
Η κυβέρνηση Καραμανλή αποκάλυψε την ουσία του πρόσφατου ανασχηματισμού.
Σε προτεραιότητα προωθεί το σχέδιο κατάλυσης του πανεπιστημιακού ασύλου αξιοποιώντας, δυστυχώς, και τη διαφαινόμενη συναίνεση σημαντικών τμημάτων και των δύο κομμάτων της κοινοβουλευτικής αριστεράς
Αξιοποιώντας και τους «πυροβολισμούς» ενάντια στο αναπτυσσόμενο λαϊκό και νεολαιίστικο κίνημα πετά πλέον κάθε μάσκα και προσπαθεί να εμφανιστεί ως η «σιδερένια γροθιά» του συστήματος, αποθρασύνοντας την αστυνομία της «ζαρντινιέρας» και της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Τις ημέρες αυτές, άλλωστε, προχώρησε ουσιαστικά σε απαγόρευση συγκέντρωσης νέων στην Πτολεμαΐδα, προχωρώντας σε προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις όσων πήγαιναν σε αυτήν, ενώ έχει ήδη ενεργοποιήσει τον τρομονόμο (που ψήφισε μαζί με το ΠΑΣΟΚ υπό τις οδηγίες της ΕΕ) σε βάρος συλληφθέντων διαδηλωτών στη Λάρισα, ακόμα και ανηλίκων! Συγκεκριμένα έχει προχωρήσει στη σύλληψη 25 νέων από τους οποίους οι 17 είναι μαθητές/τριες και οι υπόλοιποι φοιτητές και νέοι μετανάστες της, όλοι κάτοικοι της Λάρισας. Στους 19 από αυτούς το κατηγορητήριο βασίζεται στον τρομονόμο».
Και συνεχίζει σε άλλο σημείο: «Συνεχίζουμε, με συντονισμένα συλλαλητήρια, απεργίες, καταλήψεις και με όλο τον πλούτο των μορφών που η ίδια η ανεξάντλητη δράση των αγωνιστών προωθεί. Για να εμφανιστεί εδώ, στο καμίνι του αγώνα, μια εργατική λαϊκή αντιπολίτευση με ένα μέτωπο παιδείας - εργασίας - δημοκρατίας.
- Για να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι δολοφόνοι! Να αφεθούν τώρα όλοι οι – Έλληνες και μετανάστες – συλληφθέντες διαδηλωτές ελεύθεροι!
- Να αφοπλιστεί τώρα η αστυνομία και να διαλυθούν όλες οι ειδικές δυνάμεις καταστολής και παρακολούθησης του ελληνικού λαού.
- Κατάργηση όλων των νόμων που θέτουν εμπόδια στο δικαίωμα στην απεργία και στη διαδήλωση!
Κατάργηση των τρομονόμων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ – ΕΕ.
Συλλογικός αποφασιστικός διαρκής αγώνας για:
* Κατάργηση τώρα των νόμων και σχεδίων αναγνώρισης των κολεγίων! Ανατροπή του νόμου-πλαίσιο και όλων των αντεκπαιδευτικών νόμων. Κάτω τα χέρια από το ασυλο.
* Κάτω η Παιδεία και η Υγεία της Αγοράς! Δημόσια όλα τα κοινωνικά αγαθά!
Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο!
* Τα 28 δισ. για τους τραπεζίτες να δοθούν στους εργάτες, τους αγρότες, τη νεολαία, τους μικρομεσαίους!
* Κοινωνικοποίηση των κερδών – Όχι κρατικοποίηση των ζημιών!
* Ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής και της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης της ΓΣΕΕ!
* Να καταργηθούν άμεσα τα «μπλοκάκια» στο πλαίσιο της πάλης για κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής σχέσης εργασίας.
* Καθολική ασφάλιση για κάθε νέο μόλις τελειώνει τις σπουδές.
* Κατώτατος μισθός 1.400 ευρώ – ανατροπή της εισοδηματικής πολιτικής λιτότητας.
* 30 ώρες εργασίας την εβδομάδα.
* Απαγόρευση των απολύσεων – επίδομα ανεργίας ίσο με 1.400 ευρώ.
Κάτω η κυβέρνηση του αίματος!».

Αναδημοσίευση από: Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ