ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Χιόνια, κρύο και πλημμύρες

Bροχές στα πεδινά, καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, αλλά και πτώση της θερμοκρασίας θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα, αλλά και το Σαββατοκύριακο.
Προβλήματα στην Πελοπόννησο από τις καταιγίδες
Η σταδιακή επιδείνωση του καιρού που προέβλεπε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία έγινε αισθητή από χθες, κυρίως στην Πελοπόννησο όπου οι έντονες βροχοπτώσεις και οι σποραδικές καταιγίδες προκάλεσαν αρκετά προβλήματα.
Στην Αμαλιάδα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε περισσότερες από 65 κλήσεις για απάντληση υδάτων από σπίτια και καταστήματα, ενώ πολλοί δρόμοι πλημμύρισαν.
Στο μεταξύ, στα Λεχαινά Βαρθολομιού, δύο άτομα, Γερμανικής καταγωγής, που έκαναν πεζοπορία, εγκλωβίστηκαν στην πεδιάδα που είχε πλημμυρίσει από τις συνεχείς βροχοπτώσεις και χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τη μεταφορά τους σε ένα ασφαλές μέρος.
Χιονίζει σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, όπου χιονίζει από τα ξημερώματα, χωρίς ωστόσο να έχουν προκληθεί σημαντικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο.
Συγκεκριμένα, χιονοπτώσεις σημειώνονται περιφερειακά του νομού Σερρών, στο νομό Κιλκίς, στη Βέροια, αλλά και στην Κοζάνη.
Αντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο οδικό δίκτυο Φλώρινας - Καστοριάς μέσω Βίγλας και Βιτσίου.
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, αλλά και η Τροχαία, συνιστά την προσοχή των οδηγών κατά τη διάρκεια της ημέρας, καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ ο καιρός θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες.
Οι προβλέψεις για το Σαββατοκύριακο
Οι συνθήκες δεν θα αλλάξουν το Σάββατο, καθώς θα συνεχιστούν οι βροχοπτώσεις στα πεδινά, αλλά και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Βελτίωση του καιρού προβλέπεται από την Κυριακή το απόγευμα, οπότε και θα εξασθενίσουν τα φαινόμενα, ενώ νέο κύμα κακοκαιρίας έρχεται από την Τρίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ