ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Παρενόχληση αεροσκάφους της Aegean από τους Τούρκους


Αεροσκάφος της Aegean, που εκτελούσε την πτήση Αθήνα-Αλεξανδρούπολη (πτήση Α-161), δέχθηκε παρενόχληση από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη στις 11:00 το πρωί της Δευτέρας (19/1), ενώ πετούσε πάνω από τη Λήμνο. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε κανονικά, στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης.

Την ώρα που εκδηλωνόταν η νέα τουρκική πρόκληση, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκης ενημέρωνε τους ακολούθους Άμυνας των ξένων πρεσβειών.

Η πρόκληση έγινε λίγο μετά τις δηλώσεις του τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από τις Βρυξέλλες ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα είναι καλύτερες «εάν εκλείψουν τα στοιχεία της πρόκλησης»…

«Εμείς ως κυβέρνηση και επί εποχής δικής μου πρωθυπουργίας, συνεχίσαμε και συνεχίζουμε τις συνομιλίες, πάντα με καλές προθέσεις, τόσο με τον κ. Καραμανλή, όσο και με τους κ.κ. Παπανδρέου και Σημίτη» δήλωσε σε ομιλία του στο European Policy Centre στις Βρυξέλλες, όπου μετέβη με στόχο την προώθηση της τουρκικής υποψηφιότητας για ένταξη στην ΕΕ.

Και πρόσθεσε: «Βεβαίως παρόλα αυτά, οι σχέσεις δεν είναι στο επιθυμητό επίπεδο. Θα πρέπει να μην 'κολλάμε' σε απλά πράγματα. Πιστεύω ότι τα στοιχεία της πρόκλησης έφεραν τις σχέσεις στο σημείο αυτό. Αν εκλείψουν τα στοιχεία της πρόκλησης, οι σχέσεις θα είναι σε καλύτερο σημείο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ