ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2009

Προσοχή! Νέα μορφή απάτης μέσω Internet - Δείτε το e-mail απάτη

Προσοχή! Νέα μορφή απάτης μέσω Internet - Δείτε το e-mail απάτη

Θύμα οργανωμένου κυκλώματος χάκερ που στέλνουν παραπλανητικά e-mails και εξαπατούν ανυποψίαστους χρήστες του Ιnternet έπεσε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων, Θαλής Μυλωνάς.

Οι «χακεράδες», αφού πρώτα εξασφάλισαν πρόσβαση στο λογαριασμό e-mail του υποκλέπτοντας τα προσωπικά στοιχεία του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, άρχισαν να στέλνουν ψευδή μηνύματα σε όλες τις επαφές του ζητώντας δανεικά χρήματα λόγω «έκτακτης ανάγκης», ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν ο κ. Μυλωνάς, που φυσικά δεν γνώριζε τίποτα.

Ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διαβαλκανικών Σχέσεων αντιλήφθηκε την εις βάρος του απάτη τυχαία, όταν στην προσπάθειά του να στείλει e-mail παρατήρησε πως κανένα από τα μηνύματα δεν έφτανε στους παραλήπτες, αφού κάποιο τρίτο άτομο είχε πρόσβαση στο λογαριασμό και τον διαχειριζόταν παράνομα.

Αμέσως, επικοινώνησε και κατήγγειλε την απάτη στο Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενώ άλλαξε και το password του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου, ανακτώντας και πάλι πρόσβαση σε αυτό και αποκλείοντας την «είσοδο» στους «χακεράδες», που όμως- μέχρι εκείνη τη στιγμή- είχαν καταφέρει να στείλουν χιλιάδες παραπλανητικά e-mails σε φίλους, συνεργάτες και γνωστούς του απ’ όλο τον κόσμο.

Αναφερόμενος στην «ηλεκτρονική» του περιπέτεια, ο κ. Μυλωνάς δήλωσε στην «Espresso» πως όλα ξεκίνησαν όταν έλαβε e-mail που τον ενημέρωνε πως όφειλε να δώσει στην εταιρεία yahoo όλα τα προσωπικά του στοιχεία (πλήρες όνομα και επίθετο, password, διεύθυνση κτλ.), αφού σε διαφορετική περίπτωση θα γινόταν διαγραφή του λογαριασμού. «Αρχικά δεν έδωσα σημασία, αλλά τελικά απάντησα στο τρίτο e-mail που έλαβα και έστειλα ό,τι στοιχείο μου ζητούσαν. Τότε, μπήκαν παράνομα στο yahoo mail μου και άρχισαν να στέλνουν ψευδή μηνύματα με την υπογραφή μου, στα οποία ανέφεραν όττι δήθεν είχα πέσει θύμα ληστείας στο Λονδίνο, ότι είχα μείνει χωρίς χρήματα και ότι χρειαζόμουν άμεσα 1.750 λίρες ως δανεικά (από τον καθέναν) για να επιστρέψω στην Ελλάδα. Ωστόσο, δεν γνωρίζω ακόμη αν κάποιος από τους παραλήπτες παραπλανήθηκε και έστειλε τα λεφτά στους επιτήδειους. Πάντως, το περασμένο καλοκαίρι θύμα ανάλογης απάτης είχε πέσει και ένα φίλος μου, που είναι σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών. Στην περίπτωσή του οι “χακεράδες” έγραφαν στα ψευδή e-mails που έστελναν ότι είχε πέσει θύμα ληστείας στη Νιγηρία και ότι χρειαζόταν χρήματα για να επιστρέψει στην Ελλάδα. Προφανώς, πρόκειται για παγκόσμιο κύκλωμα που χρησιμοποιεί τη συγκεκριμένη μέθοδο για να αποσπά χρηματικά ποσά».

Ένα ακριβώς ίδιο e-mail έλαβε και συνεργάτης του madata σήμερα οπου προερχόταν από φίλη του και πανομοιότυπα με την παραπάνω περιγραφή ζήτούσε βοήθεια γιατί υποτίθεται οτι έπεσε θύμα κλοπής στο Λονδίνο.

Δείτε το e-mail απάτη:

Το e-mail απάτη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ