ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Προτροπή ΕΕ για μηνύσεις


Ακόμα και τη δικαστική οδό ενδέχεται να πάρει το θέμα του ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς Μόσχα και Κίεβο εξακολουθούν να αλληλοκατηγορούνται και οι στρόφιγγες παραμένουν κλειστές. Απευθύνοντας αυστηρό μήνυμα η Κομισιόν, κατά δήλωση του προέδρου της, Ζοζέ Μπαρόζο, θα προτρέψει τις ευρωπαϊκές εταιρίες φυσικού αερίου να μηνύσουν τη ρωσική Γκάζπρομ και την ουκρανική Ναφτογκάζ, αν η τροφοδοσία δεν αποκατασταθεί άμεσα.
Εν τω μεταξύ στη Μόσχα μεταβαίνουν την Τετάρτη για επείγουσες συνομιλίες οι πρωθυπουργοί Βουλγαρίας και Σλοβακίας, ανακοίνωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, στο φόντο της νέας εμπλοκής που σημειώθηκε στη ροή ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη. Μετά την ενημέρωση των Ευρωπαίων παρατηρητών ότι ελάχιστο ρωσικό φυσικό αέριο περνάει στους αγωγούς της Ουκρανίας, η Γκάζπρομ έκλεισε εκ νέου τις στρόφιγγες. Η Ουκρανία παραδέχθηκε ότι παρεμποδίζει τη ροή του αερίου, επικαλούμενη τις «απαράδεκτες συνθήκες διέλευσης» που έχει επιβάλει η Γκάζπρομ.
Τηλεφωνική συνομιλία με τον κ. Πούτιν είχε το βράδυ της Τρίτης ο πρωθυπουργός, κατόπιν πρωτοβουλίας του πρώτου. Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην τροφοδοσία και της Ελλάδας με ρωσικό φυσικό αέριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ