ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2009

Οι τελευταίες εξελίξεις στη Γάζα, λεπτό προς λεπτό



Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις στην εμπόλεμη Λωρίδα της Γάζας.

23:05 : Ρεπόρτερ αποκαλεί την Ισραηλινή υπουργό Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι «τρομοκράτη», κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

21:15 : Iσραηλινές πηγές αναφέρουν ότι ο στρατός της χώρας θα παραμείνει στη Γάζα ακόμη και μετά την εκεχειρία.

20:56 : «Όνειρο του Ισραήλ είναι η επίτευξη συμφωνίας με την Παλαιστίνη» δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

20:41 : Υπογράφηκε η συμφωνία για την αποτροπή του λαθρεμπορίου όπλων μέσω της Λωρίδας της Γάζας ανάμεσα στην Αμερικανή υπουργό Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις και την Ισραηλινή ομόλογο της, Τζίπι Λίβνι

20:30 : Η ισραηλινή ηγεσία μελετά σοβαρά να το ενδεχόμενο να σταματήσει μονομερώς τις επιχειρήσεις της στη Λωρίδα της Γάζας αντί να προχωρήσει στην επίσημη κήρυξη εκεχειρίας με τη Χαμάς, με βάση την πρόταση της Αιγύπτου, ανέφεραν απόψε ισραηλινές πολιτικές πηγές. Με την ενέργεια αυτή η Χαμάς δεν θα αποκτήσει πολιτικά οφέλη από μια συμφωνία εκεχειρίας που θα περιλάμβανε και τη χαλάρωση του αποκλεισμού των Παλαιστινιακών Εδαφών.

20:26 : Το Κατάρ δήλωσε ότι παγώνει τις σχέσεις του με το Ισραήλ

19:10 : Η Ελληνική Αποστολή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό αναφέρει ότι «ύστερα από μπαράζ πολιτικών πιέσεων» κατάφερε την Παρασκευή το απόγευμα «να περάσει τα σύνορα της Αιγύπτου και να μπει στην πολιορκημένη Γάζα». Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι υπήρξε «παρελκυστική τακτική των Αιγυπτιακών Αρχών και ολιγωρία της Ελληνικής πρεσβείας στο Κάιρο».

17:25 : O Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασάντ, απευθύνει έκκληση στους Άραβες να διακόψουν οποιαδήποτε σχέση με το Ισραήλ.

16:38 : Η Χαμάς θα αποστείλει αντιπροσωπεία στο Κάιρο, για συνομιλίες σχετικά με το αιγυπτιακό σχέδιο κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα. Αναχώρησε ο Ισραηλινός διαπραγματευτής από την Αίγυπτο, χωρίς να καταλήξει σε επίσημη συμφωνία.

16:31 : Ο Σύρος πρόεδρος, Μπασάρ αλ Ασαντ, κάλεσε τους Αραβες να διακόψουν κάθε σχέση τους με το Ισραήλ.

15:25 : Η Χαμάς ανακοίνωσε σήμερα ότι δεν θα αποδεχθεί τους ισραηλινούς όρους για κατάπαυση του πυρός και θα συνεχίσει να πολεμάει μέχρι να τερματιστεί η επίθεση του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, στενός σύμβουλος του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Ολμέρτ συμμετέχει σε συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός που διεξάγονται σήμερα στο Κάιρο, γεγονός που φανερώνει ότι μια συμφωνία για τον τερματισμό των μαχών στη Γάζα μπορεί να βρίσκεται κοντά.

14:54 : «Η Γαλλία έχει καταδικάσει την είσοδο των Ισραηλινών στρατιωτών στη Γάζα», δήλωσε ο Νικολά Σαρκοζί. «Στο ίδιο πνεύμα, η Γαλλία έχει καταδικάσει τη στρατηγική της Χαμάς να εκτοξεύει ρουκέτες», συμπλήρωσε.

14:30 : «Κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέρη που θέλουν να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα να χρησιμοποιούν τις επίσημες διόδους και μην μετατρέπουν αυτό το σημαντικό έργο σε αντικείμενο εκμετάλλευσης για εσωτερική κατανάλωση, ώστε να τραβήξουν την προσοχή των ΜΜΕ με αθέμιτες προκλήσεις», η επίσιμη απάντηση της ισραηλινής πρεσβείας για την υπόθεση «Αρίων».

13:42 :Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι το Ισραήλ πρέπει να αποκλειστεί από τον ΟΗΕ, εξαιτίας της επίθεσης του ενάντια στη Γάζα.

13:33 : Ενας Παλαιστίνιος έχασε σήμερα τη ζωή του στη Δυτική Όχθη, σε επεισόδια που ξέσπασαν κατά τη διάρκεια διαδήλωσης εναντίον της ισραηλινής επίθεσης στη Γάζα.

13:10 : Στη Ντόχα του Κατάρ μετέβησαν οι ηγέτες των ισλαμιστικών οργανώσεων της Χαμάς και της Τζιχάντ για την αραβική σύνοδο με θέμα την κρίση στη Λωρίδα της Γάζας.

12:28 : Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας είναι πολύ κοντά.

12:15 : Μπαίνουν φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια αυτή τη στιγμή στη Γάζα. Ομάδες διασωστών διενεργούν έρευνες, για ανεύρεση επιζώντων, στα κτίρια που έχουν βομβαρδιστεί.

12:04 : Το Ισραήλ απέρριψε κάποιους από τους όρους που έθεσε η Χαμάς για μια κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας. Το Ισραήλ διαφώνησε ως προς το πόσο θα διαρκέσει και το ποιος θα αναλάβει τον έλεγχο των μεθοριακών σημείων διελεύσεως. Το Ισραήλ και η Χαμάς δεν έχουν απευθείας συνομιλίες.

11:05 : «Ελπίζω ότι φτάνουμε στο τέλος του πολέμου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού πρωθυπουργού Εχούντ Ολμερτ. «Είναι προφανές ότι αυτό δεν εξαρτάται από εμάς», υπογράμμισε, φωτογραφίζοντας τη Χαμάς.

10:30 : Σαράντα αεροπορικές επιδρομές εναντίον έξι ομάδων ενόπλων, ενός τεμένους στο βόρειο τμήμα όπου ήταν αποθηκευμένα όπλα, τεσσάρων υπογείων θέσεων και δύο θέσεων, πραγματοποίησε χτες τη νύχτα η ισραηλινή αεροπορία στη Λωρίδα της Γάζας. Συνολικά 23 πτώματα ανέσυραν οι παλαιστινιακές υπηρεσίες αρωγής από τα συντρίμμια κτιρίων συνοικίας της Γάζας από τις χθεσινές συγκρούσεις.

08:45 : Τετράωρη διακοπή των επιχειρήσεων από τις 10:00 τοπική ώρα σήμερα για ανθρωπιστικούς λόγους ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, διατηρώντας το δικαίωμα απάντησης σε πυρά εναντίον των δυνάμεών του ή εναντίον του ισραηλινού εδάφους. Εκπρόσωπος της ισραηλινής στρατιωτικής διοίκησης δήλωσε ότι δόθηκε η άδεια για τη διέλευση 130 φορτηγών ανεφοδιασμού που μεταφέρουν φάρμακα και καύσιμα.

07:57 : Αναλυτές εκτιμούν ότι το κόστος των υλικών ζημιών στη Γάζα ανέρχεται στα 1,4 δις δολάρια.

04:04 : «Συζητάμε με τους Ισραηλινούς και με άλλους για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τις πιθανότητες να επιτύχουμε μια βιώσιμη εκεχειρία την οποία επιθυμούμε όλοι», δήλωσε η Κοντολίζα Ράις, χωρίς ωστόσο να δωσει περισσότερα στοιχεία για το περιεχόμενο της συμφωνίας αυτής.

03:25 : Έρευνα για το βομβαρδισμό των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ στη Γάζα ζητά η Διεθνής Αμνηστεία, κάνοντας λόγο για πιθανό έγκλημα πολέμου.

02:16 : Η υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Τζίπι Λίβνι,μεταβαίνει σήμερα στην Ουάσινγκτον για να υπογράψει συμφωνία κατά του επανεξοπλισμού της Χαμάς. Η συμφωνία θα αποτρέπει το λαθρεμπόριο όπλων από την Αίγυπτο προς τη Λωρίδα της Γάζας.





Πηγή:http://www.tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ