ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Τελευταία νέα

Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2009

Σκηνικό κρίσης στο Αιγαίο με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών


Ανεβαίνει το θερμόμετρο στο Αιγαίο με την τουρκική Πολεμική Αεροπορία να στήνει σκηνικό θερμού επεισοδίου. Επαναλήφθηκαν και σήμερα οι υπερπτήσεις τουρκικών αεροσκαφών σε ελληνικά νησιά του ανατολικού Αιγαίου, λίγο μετά τις δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

Στις 15.13 σχηματισμός αποτελούμενος από 4 τουρκικά Phantom F-4 και 4 F-16 εισήλθαν στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο νοτίως της Σάμου.

Στις 15.19 τα 4 Phantom πέταξαν πάνω από το Αγαθονήσι σε ύψος 700 ποδών, δηλαδή 230 περίπου μέτρων και στη συνέχεια πέταξαν πάνω από το Φαρμακονήσι σε ύψος 100 μέτρων. Στις 15:35 ο σχηματισμός βγήκε από τον ελληνικό εναέριο χώρο νότια της Σάμου.

Σήμερα, συνολικά 16 τουρκικά αεροσκάφη παραβίασαν 2 φορές τον ελληνικό εναέριο χώρο, ενώ σε 16 περιπτώσεις παρέβησαν τους διεθνείς κανονισμούς πτήσεων του ICAO. Τα τουρκικά αεροπλάνα, εκ των οποίων τα 8 πετούσαν οπλισμένα, αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά. Σημειώθηκαν δύο εικονικές αερομαχίες.

Θρασύτατη ανακοίνωση του τουρκικού επιτελείου

Το Τουρκικό Επιτελείο από την πλευρά του ανακοίνωσε ότι ενημέρωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, ότι ελληνικά μαχητικά παρενοχλούν τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη που εκτελούν ασκήσεις στο Αιγαίο, ενώ η ελληνική ακτοφυλακή και ελληνικά αλιευτικά παραβιάζουν συστηματικά τα τουρκικά θαλάσσια σύνορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εφημερεύοντα Φαρμακεία Λάρισα Εφημερεύοντα Νοσοκομεία ΛΑΡΙΣΑ